Смъртта на моя брат
Shady Skyline :
26 Август 2022 г. - световен ден на кучето

Изминаха почти 13 години от мига, когато те видях за първи път. Ти и твоето семейство бяхте пухкави топчици козинка, едва проходили, още слабо виждащи, но изключително чаровни и приказни. Беше вчера, когато седнах на земята, за да ви се любувам, а ти сам дойде при мен и ме избра, гушкайки се в мен и ближейки ръцете ми… , от този момент получих най-вярната, предана и чиста любов, с най - топлите кафяви очи, най-сладката муцунка за целуване и най-готините ушички за хапане…, в този момент аз получих най-съвършения брат, за когото дори не бях мечтал.
Благодаря ти за миговете, времето, живота прекаран с теб, благодаря ти за всяко едно оставено косъмче навсякъде по мен, за игрите, лигавенето, гоненето, хапането, борбите в снега, благодаря ти, че в локвите се правеше черен като негърче и после всичко в нас беше мръсно, благодаря ти, че редовно ми крадеше и изяждаше доматите , краставиците и рибата на мама, благодаря ти, че взе стаята ми, постелята ми, но най-многото ти благодаря, че взе сърцето ми, душата ми и те завинаги ще са само твои! Единственото, което ми остава да ти дам е докато съществувам аз и близките ми, винаги да бъдеш помнен, обещавам ти го! Чакам да влезеш в съня ми с гръмогласното си баф, с щръкнали ушички, навирена опашка и онзи игрив пламък в очите ти, който можеше да оправи всеки проблем и лошо настроение. Чакам те, мое пухкаво съвършенство отново да гоним шишарки и да гледаме как катеричките тичат в гората пред нас, отново да заровим лица в снега и да го хапем, чакам да изживея всеки миг отново и отново с теб.
Като по-голям и съвършен мои брат всеки ден ме учеше да бъда лоялен, честен, предан, да не се обръщам, когато недостойните и страхливците лаят, а да ги подминавам гордо и спокойно. Без да ми кажеш една човешка дума, ти ме научи на много повече от редица хора. Говореше ми с очите си, тези светли кафеви диамантчета, дяволити, топли, игриви, накрая вече тъжни, но винаги борбени и честни. Обожавах случаите, в които ти се карам, а ти се правеше, че не чуваш. Обожавах и когато ти казваха вълк или Вълчо, а се мръщех като те наричаха хъски. Оказа се съществото с най- правилния и силен характер за мен.
Благодаря ти още, че беше така съвършено възпитан, благодарение на мама и винаги, благодарение на нея,отново, беше обгрижван във всеки детайл.
Благодаря, че ми позволи да бъда до теб в последните мигове от пътя ти на земята. Благодаря, че заедно направихме всички онези последни неща! Колкото и да ме боли, бих ги изживявял отново и отново само да прекарам още миг с теб! Благодаря ти, че си отиде толкова чисто и достойно като истински водач и непоколебим мъжкар, какъвто винаги си бил. Благодаря, че имах честта и привилегията да бъда част от твоето семейство!
Благодаря на планината, че те прие за последен твой дом повит в любимата ти завивка, благодаря на птиците, които са тук, за да те изпратят с песен и на кълвача, който като барабанчик ти отдава чест, почуквайки по бора, под който лежиш.
Чародей, заклевам се да изпълня всичко онова, което ти обещах в последните ти мигове.
Чародей, 26-ти август е дата, на която хората почитат деня на кучето…, на 26-ти август аз ще почитам деня, в който земния път на моя съвършен брат приключи.
Целувам сладкото ти носле, чакам те всяка нощ в съня си…
Липсваш ми, Чари
РЕКЛАМИРАЙ ПРОИЗВЕДЕНИЕТО
  КОМЕНТАРИ  (0)
Не са позволени коментари на Анонимни!
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

ВХОД В САЙТА